• Trek
  • FiveTen.ro
  • ION
  • Putoline
  • Rockstar
  • XtremVideo.ro
  • PlanetBike.ro

Dirt Fest Cheile Grădiştei, un festin pe două roţi, organizat de pasionaţi, pentru pasionaţi

Pregătirile sunt în toi pentru Dirt Fest Cheile Grădiştei, festivalul care urmează a se desfăşura pe 20 şi 21 septembrie la resortul Cheile Grădiştei Fundata, într-un format inedit, de care se vor bucura atât motocicliştii cât şi riderii de biciclete Downhill şi de 4Cross. Lucrurile nu sunt prea diferite atunci când zbori pe o cărare de munte pe două roţi, indiferent dacă acestea au pedale sau motor, iar de acest lucru ne convinge grupul de pasionaţi care a avut ideea acestui eveniment.

 

Practicanţii de enduro şi motocross se antrenează deseori pe bicicletă pentru a-şi menţine condiţia fizică, astfel apărând ideea Dirt Fest, un festival gândit de o mână de prieteni pentru care sporturile extreme reprezintă un mod de viaţă. Alex Gârbacea este un rider care a încercat o sumedenie de astfel de sporturi, de la cele cu motor – rally raid, enduro, motocross sau snowmobile, la snowboarding şi ciclism cross-country, acumulând o bogată experienţă, care-i permite să coordoneze echipa de pasionaţi aflată în spatele Dirt Fest.

 

Astfel, de partea de Super Enduro se vor ocupa Ciprian Popescu (Dual Racing) şi Adrian Răduţă (Top Cross TCS), aceeaşi sportivi care de trei ani încoace au „crescut” singura cupă privată de motocross a României, unanim recunoscută pentru calitatea organizărilor de etape. Ciprian Popescu a participat la zeci de competiţii moto off-road, fiind o prezenţă constantă pe podium, iar Adrian Răduţă, după două titluri de campion balcanic la motocross, se află acum în plină cursă pentru cucerirea celui de-al treilea titlu. Nu trebuie aşadar să ne facem griji pentru calitatea traseului de super-enduro, care işi va propune să simuleze condiţiile dure din pădure – bolovani şi buşteni, în cele mai alambicate combinaţii, chiar pe arena de biatlon Cheile Grădiştei Fundata.

 

În ce priveşte latura „velo” a evenimentului, cursele de downhill se vor desfăşura pe traseele Flow şi Dowhill Track, primul urmând a verifica anduranţa riderilor, iar al doilea abilităţile lor tehnice, cronometrarea făcându-se cu un sistem extrem de performant, care-i va monitoriza în permanenţă pe rideri. Concursul de 4 Cross se va desfăşura în interiorul Bazei Olimpice Cheile Grădiştei Fundata, serii de câte patru rideri urmând a se întrece într-un sistem elimantoriu, pe un circuit asemănător celor de motocross. Kinda Geza, Radu Ianosiu şi Tibi Macavei sunt oamenii care se vor ocupa de trasee şi de buna desfăşurare a acestor curse. Pentru pasionaţi, aceste nume nu mai au nevoie de nici o prezentare, penru cei mai puţin inţiaţi în lumea sporturilor extreme merită spus că Radu Ianosiu este un abonat al podiumurilor de Downhill, Kinda Geza este un „vrăjitor” al snowboarding-ului – a fost la un pas să reprezinte România la Olimpiada de la Soci, prin resurse proprii, dar şi al bicicletelor MTB, iar Tibi Macavei este pionierul curselor de mountain-bike din România!

 

Teren propice există, organizatori motivaţi asemenea, iar listele cu sportivi înscrişi se umplu, indiferent dacă sunt propulsaţi de forţa pedalelor sau cea a motoarelor. Importantă este pasiunea şi terenul pe care îl au sub crampoane, iată despre ce va fi vorba la Dirt Fest Cheile Grădiştei 2014!

Pentru Rideri

Informatii Generale

Parteneri

Facebook

 
2019 © Toate drepturile rezervate DirtFest.ro
Imaginile de prezentare nu creaza obligatii contractuale.